HTML

Versus

Versus, csak okosan.

RSS feedek

Mondjad csak

  • Dávidboy13: az igen csinos nő az biztos megismerkednék vele!!! :)))))) (2012.05.23. 22:26) Megan Fox szakítás után
  • Dávidboy13: hát én jól aludtam volna vele az biztos!!!! :))) (2012.05.23. 22:25) Jól aludtál?
  • Dávidboy13: az igen szeretnék vele szívesen megismerkedni :)))) (2012.05.23. 22:24) A bahamai búvár
  • vargacsabi: sorozatról fogalmam sincs,nem is érdekel,de a csaj pöpec! (2010.02.09. 17:06) A Fringe lány most megmutatta
  • slowmotion: @hulk: igen. utolérte a karma. ezt a passzt még a múlt héten teljesítette, csa... (2010.01.26. 17:33) Léket kapott a viking hajó

Linkblog

Kolbászból a kerítés

2009.07.02. 09:42 hulk

Madridban biztosan. Amit most a Real csinál a futball piacon, abban a gazdasági szempontok ugyanis eltörpülnek, mert ez az egész szőnyegbombázás elsősorban a büszkeségről szól, a jelentősen megcsappant tekintély azonnali visszaszerzéséről. Mindegy milyen áron.

A lavinát a „gyengécske” Juventus dupla győzelme, a Liverpool sima továbbjutása a Bajnokok Ligájában és különösen a Barcelona elleni megalázó hazai vereség indította el. Ezt már nem tűrhették tovább a spanyol fővárosban, ennek a nagybevásárlásnak a levezénylésére, pedig talán egyedüliként Perez képes, hát előkerült újra a cilinderből.

Az évtizedek óta robbanás közeli spanyol belpolitikai helyzet pedig az elsődleges tényező. A Real vs Barca messze több egyszerű sportmérkőzésnél. A szurkolókon kívül, a két egymással a végletekig szemben álló politika, gazdasági és társadalmi csoportosulásnak ez messze többet jelent. Emiatt tűnik úgy, hogy inkább erőfitoktatásról van szó, mintsem megfontolt, racionális lépések sorozatáról. Jelezni, hogy mi vagyunk a legnagyobbak, bármit megtehetünk és meg is teszünk. Nem véletlenül nyilatkozta Laporta, hogy szeretné tudni, a gazdasági válság kellős közepén, ugyan honnan van erre ennyi pénz.

Mint, ahogy az sem véletlen, hogy a világ legjobb csapatai ha nem is táncolva, de viszonylag könnyedén engedik el csapatuk és világ legjobb játékosait. Miért? Mert ezek az igazolások, mint azt már több nemzetközi szakember is megfogalmazta, jóval meghaladják a reális piaci árat.

Megtérül majd ez a befektetés? Lehet vagy inkább valószínű. Még úgy is, hogy Perez a saját elnöksége alatt kitalált, vagy inkább tovább fejlesztett üzleti modellt rúgja fel éppen. Mindenesetre, most egy olyan útra léptek Madridban, amin korábban még senki nem járt. 

Nézzük meg a három fő bevételi forrást. A belépőjegyekből befolyt összeget már nem nagyon lehet növelni, hiszen a stadion befogadó képessége véges. A televíziók sorban kénytelenek csökkenteni kiadásaikat, a jelentősen csökkenő reklám bevételek miatt, tehát itt sem lehet igazán robbantani, mint ahogy kérdéses, hogy a reklámtárgyak, mezek területén a mai nemzetközi helyzet erre megfelelő. Pláne úgy, hogy szemben a korábbiakkal, most nem egy sztárt kell és lehet, egy teljes éven keresztül bevezetni a piacra, hanem mindjárt hármat, ha Benzemat is ideveszem, akik bizony így egymásnak teremtenek konkurenciát.

3 komment

Címkék: sport real madrid

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RobinGood 2009.07.02. 14:51:02

Nem hiszem, hogy az összevásárolt csapatnak tekintélye lesz. A tekintélyt a pályán kell kivívni. Tekintélye ma lehet a MU-nak, a Pool-nak vagy a Barca-nak. De az összevásárolt csapatoknak szerintem sosincs tekintélye.

Amúgy olyan ez a poszt, mintha félkész lenne. Az utolsó mondat után kerestem a tovább gombot. Igazából nem mondott semmit.

ladislaus 2009.07.02. 15:10:34

megolik a legjobb jatekosok egymas jatekat. ez teny! es beszurkulnek majd. Ez lett Figo-Backhem-Zidane etc... Nem akkor ment jol nekik mikor egy csapatban tolták. Ez tény!

VVega · https://debugme.eu/ 2009.07.02. 16:29:31

Európában tekintélyét vesztett kis csíracsapat volt a Real idén is, és ugyanilyen kis senkik lesznek az új primadonna galaktikusokkal. Egy szakszerűen felépített, tehetséges edzővel rendelkező összeérett csapat pont úgy fogja megalázni őket a BL16 között, mint a Pool idén. Bármelyik angol vagy olasz BL csapat lesimázza őket. Csak ez még megalázóbb lesz, mert már nem Gago szintű arcok égnek majd a pályán, ha nem Kakáék. Akik ezzel még egyet taszítanak a lejtőn a XX. század legnagyobb klubján.
süti beállítások módosítása